in

Így óvjuk meg tavaszi hajszínünket!

A tavaszi megújulás jegyében sokan dobják fel megjelenésüket új, divatos hajszínekkel. Szerencsére az idei év izgalmas és egyedi hajszíneket tartogat a megújulásra vágyóknak, csakhogy ezek legtöbbje olyan árnyalatot is tartalmaz, amely kifejezetten sérülékeny, azaz hajlamos a fakulásra, főleg hő hatására. Fábián Veronika, a Hairlab mesterfodrásza segítségével a Dyson összegyűjtötte 2019 legmenőbb hajszíneit, illetve azokat a tippeket, amelyekkel hajszínünk sokáig friss és élénk maradhat.

Élő korall abszolút kedvenc

A tavasz és a nyár izgalmas színkavalkádot hoz a hajszíntrendek terén. A 2019-es év legtrendibb színei már nevükben is kifinomult összhatásra utalnak és főként meleg árnyalatokban bővelkednek: például a vörös színezetű, a fa erezetének mintájára emlékeztető napcsókolta mahagóni, a barnát bronzos árnyalatokkal megbolondító karamell ombre, az arany- és a mézszőke, illetve a fekete szeder színét idéző blackberry. Ez utóbbi nagy kedvencünk lesz, ha a merészebb színárnyalatokat szeretjük, akár csak az idei év Pantone színe, az élő korall, ami 2019-ben a hajszínek között is abszolút favoritnak számít majd. Rezes árnyalatokkal mind a barna, mind a szőke hajfürtöket bátran feldobhatjuk idén.

„Ezek a színek, ahogyan már fantázianevük is sugallja, különféle meleg árnyalatok összhatásaként jönnek létre.” – mondta el Fábián Veronika, a Hairlab mesterfodrásza – „A legdivatosabb árnyalatok eléréséhez sok vörös pigmentre is szükség van ezért tanácsos kérni a fodrászunkat, hogy használjon extra vörös keverő színt (mixtont) a hajvégek festésekor, így tovább megmarad az árnyalat hajban.”

Ezt tegyük, hogy hajszínünk sokáig élénk maradjon!

A hajmosástól kezdve a forró levegővel való szárításig sok minden fenyegetheti új frizuránk színét.

Veronika tippjei

Tilos hajat mosni a festés után két napig! A hajszál szerkezetének 48 órára van szüksége, hogy visszazáródjon a kutikula. Ennél hamarabb csak akkor nyúljunk a samponhoz, ha nem tetszik az új hajszínünk, mosással ugyanis előbb szabadulunk meg a nem kívánt árnyalattól.

A már említett vörös pigmentek kifejezetten hajlamosak a fakulásra, ezért érdemes figyelmet fordítani a vöröses árnyalatú hajszín védelmére.

Nyáron a napfény és a hő fakíthatja az új hajszínünk, ez ellen professzionális színvédő és UV-fényvédő spray-vel tudunk védekezni.

Ha festett a hajunk, bánjunk csínján a hajvasalókkal, formázókkal. Forró levegővel való formázáskor kötelező a hővédő használata!

Az extrém hőhatás ellen nemcsak profi hővédő spray-vel, hanem professzionális hajszárító választásával is tudunk védekezni. A kínálatban már elérhetők olyan készülékek, ami érzékeli és szabályozza a hajszárító által kibocsátott levegő hőmérsékletét. A Dyson hajszárítója például meggátolja, hogy túl forró levegőnek legyen kitéve a hajad, nem szárítja ki a hajszálakat, tapintása cserébe puhább lesz.

A professzionális kialakítású hajszárítóknak ráadásul az is előnye, hogy egyenletesen oszlatják el a levegőt minden hajtincs körül, a természetes száradást utánozva. Ha sima tincsekre vágyunk, ez is segít csökkenteni a göndörödést, így egy jó készülék és hajkefe használatával a vasalást el is hagyhatjuk.

Forrás: frizuraszepseg.hu

Mit gondolsz erről?

Szerző: Marci

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a lány 2 éve nem mosott hajat, így néz ki

Rövid vörös válogatás