in

Extrém hosszúhaj-rekord (II. rész)

A leghosszabb rasztahaj

SITARAM my ROYAL OFFSPRINGS of ALKEBULAN KINGDOM !! People ask me "why do u have snakes tattoos on u & why do u…

Gepostet von Asha Mandela Guinness World Record Holder "Longest Dreadlocks" am Mittwoch, 16. Oktober 2019

A világ leghosszabb rasztafrizuráját a Trinidad és Tobagóból származó Asha Mandela viseli. A nő elsősorban spirituális okokból kezdte növeszteni a haját, amikor hazájából az Egyesült Államokba költözött. A legutolsó hivatalos méréskor a tincsei 5,9 méter hosszúak voltak, ám volt már közel 17 méter hosszú tincse is. A vonatkozó Guinness-rekordot 2008-ban döntötte meg, 2009 óta pedig ebben a kategóriában már nem lehet indulni, ugyanis nem tudják ellenőrizni, hogy a raszta a viselőjének saját hajából vagy vendéghajból készült-e.

Asha hetente mossa meg a haját, minden alkalommal 6 üveg sampont használ el és két napba telik, míg az egész frizurája teljesen megszárad.

Az orvosok arra figyelmeztetik a nőt, hogy a hajának súlya olyan terhet tesz a gerincére, ami miatt az súlyosan eldeformálódhat és ennek következtében végül akár le is bénulhat. Ő azonban semmiképp sem szeretne megválni rasztafrizurájától, mely az elmúlt három évtized során a részévé vált.

A legterebélyesebb férfi afrofrizura

A legterebélyesebb férfi afrofrizurát a – 2016-os rekorddöntés idején – mindössze 13 éves Tyler Wright növesztette. A kamasz hajkoronája 25,4 centi magas és 22,9 centi széles volt a hivatalos méréskor, a körmérete pedig 177 centiméter.

“Csak 13 éves vagyok és ezt már elértem, így bármit elérhetek, ha idősebb leszek” – nyilatkozta akkor a fiú. Hozzátette azt is, akkor kapott kedvet a hajnövesztéshez, amikor látott egy hetevenes években készült fotót az édesapjáról, melyen ő is afrofrizurát viselt.

A legterebélyesebb női afrofrizura

A legterebélyesebb női afrofrizurát Aevin Dugas viseli. A New Orleansben élő nő hajkoronájának körmérete a 2010-es rekorddöntéskor 139 centiméter volt. A rekorder évente két-három alkalommal jár fodrászhoz megigazíttatni a frizuráját. Hajmosáskor öt üveg balzsamot is elhasznál.

A legszélesebb paróka

A valaha volt legszélesebb parókát Kelly Hanson fodrász és jelmezkészítéssel foglalkozó Randy Carfagno Productions kreálta meg 2017-ben. A masszív, 2.23 méter széles darabot Drew Barrymore vette fel a The Tonight Show in New York City című tévéműsor egyik adásában. Négy emberre volt szükség ahhoz, hogy a gigaparókát a színésznőre adják.

A leghosszabb hajhosszabbítás

The longest hair extension measures 820.29 m (2691 ft 3 in), achieved by Serbia's Nikola Kulezic. Nikola applied the synthetic hair extension to model Ivana Knezevic > www.bit.ly/GWRhair-extension

Gepostet von Guinness World Records am Sonntag, 6. Juli 2014

A világ leghosszabb, egészen pontosan 820,29 centiméteres hajhosszabbítását egy szerb fodrász, Nikola Kulezic applikálta fel modellje fejére 2013-ban. Különféle színű szintetikus műhajkat használt, melyeket változatos technikákkal, így csomózással, varrással, ragasztással, valamint hőillesztéssel rögzített.

Forrás: NLC

Mit gondolsz erről?

Szerző: Marci

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Csodaszép frizura göndör hajú menyasszonyoknak

Frizurák rövid hajból, Hajfonatok