in

Elképesztő: így fesd kedvenc és megszokott színűre a hajad hajfesték nélkül, természetesen!

A hajfestékek megvásárlása egyrészt sok pénzbe kerül, főleg, ha nem otthon festjük, hanem fodrászhoz is megyünk. Másrészt nagyon sok mesterséges anyagot tartalmaz, amely sem a hajnak, sem a fejbőrnem nem tesz hosszú távon jót. Mindezek mellett pedig ne is beszéljünk az időről, arról a közel 2 óráról, amíg a frizuránk elkészül.

A természetes módszerek tárházában még erre is van alternatív megoldás, amely több ember szerint ugyanolyan hatásos.

Barna haj – zöld dió héja
15-20 szem dió zöld héját húzd le és vágd apró darabokra őket. Önts rájuk forró vizet és várjunk egy kis időt, amíg a víz hűl. Végül kenjük be vele a hajat és körülbelül 15-20 percen át hagyjuk hatni. A végén öblítsük ki a hajat ecettel, ami segít rögzíteni a hajszínt.

Világosbarna haj – hagyma héja és tölgyfa kérge
Egy kisebb darab tölgyfa kérgét törjük apró darabokra fél csésze hagyma héjával. Öntsünk hozzájuk 1 liter forró vizet és főzzük körülbelül 1 órán keresztül. Hagyjuk kihűlni. A nedves hajra vigyük fel ezt a keveréket és hagyjuk hatni 45 percig. Végül mossunk hajat és öblítsük le ecettel a színrögzítés miatt.

Szőke haj – kamilla
Fél liter vízhez adjunk hozzá 100 gramm szárított kamillavirágot. Áztassuk a hajat az így kapott folyadékba, majd mossuk és szárítsuk meg. Ne felejtsük el ebben az esetben sem az ecetes öblítést, ami segít a hajszín rögzítésében.

Vörös haj – cékla
Vegyünk egy közepes méretű céklát, vágjuk apró darabokra és öntsük fel vízzel. Tegyük fel főni a keveréket, majd ha felforrt, vegyük le a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Áztassuk a hajat ebbe a vízbe körülbelül 10 percre, majd mossunk hajat a szokásos módon és öblítsük le ecettel.

Minden fenti módszer esetében fontos tudni, hogy a hajak esetében több alkalomra is szükség lehet, hogy a kívánt hatást elérjük. A legegyszerűbb és kényelmesebb dolgunk akkor lehet, ha már meglévő színre használjuk. A receptek hatékonyságára nincs bizonyíték, mindenki saját akaratára tesztelje azt. Káros mellékhatása nincs, azonban tudományos eredmények nem támasztják alá hatékonyságát.

Forrás: tudasfaja.com

Mit gondolsz erről?

Szerző: Marci

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezzel a recepttel 10 nap alatt kétszer annyi hajad lesz!

Káprázatos fazonok, amellyel az ősz hajat is trendivé lehet varázsolni!