in

SiralmasSiralmas imádomimádom KirályKirály

A főszerepben a melír

Melírozás – játék a színekkel!

Új hajszín drasztikus változások nélkül.

Hogyan érhetsz el észrevehető, de mégsem mindent felforgató változást, aminek az eredménye egy friss és élénk frizura?

Melírozással számtalan lehetőség áll rendelkezésedre, legyen bármilyen célod is: a frizurád vonalának kiemelése vagy egy új színkombináció becsempészése a hétköznapokba.

Hajfestés vagy melírozás?

Ha szép alaphajszínnel áldott meg a természet, akkor csak melíroztass, hiszen a célod csupán annyi, hogy fokozd a hatást: az egymással harmonizáló, világosabb és sötétebb árnyalatok rétegzése kiemeli a frizura vonalát.

A melírozás jelenthet megoldást akkor is, ha valami egészen új, természetes hajszínedtől teljesen eltérő színben gondolkodsz.

Ezzel szemben, ha az alaphajszíned fakó, gondold át a hajfestés lehetőségét is.

Fontos azt is figyelembe venni, hogy a hajfestés lenövéssel jár, amivel 4-8 hetente érdemes a fodrász-szalonba látogatni, míg a melírozás akár több hónapig is kitarthat “feltűnés” nélkül.

Végezetül pedig vedd figyelembe azt is, hogy mennyire jó a hajad szerkezete: a vékonyszálú haj nem feltétlen viseli hosszú távon a teljes hajfestést. Ebben az esetben a melírozás is számtalan izgalmas lehetőséget kínál.

Hagyományos és különleges melírozás-technikák

Fésűs és fóliás

A legtöbb fodrász a fésűs és a fóliás melírozás-technikát választja.

Ha nem szeretnél erőteljes kontrasztokat a hajadba, akkor a természetes hatású tincsek készítéséhez a fésűs melírozás az ideális módszer.

A fóliás melírozás (vagyis a lapmelír) nagyobb precizitást igényel, de számtalan alkalmazási területet kínál: felszedhetünk vékonyabb, vastagabb tincseket, rakhatjuk a fóliákat ritkábban vagy sűrűbben, sőt, a fóliák elhelyezése is variálható.

Ombre

A fóliás melírozáshoz hasonló technikával készül az ombre hajfestés, ami tulajdonképpen egy speciális melírozástechnikaként is felfogható. A színátmenetes (ombre) festés lényege, hogy a hajszín a hajvégek felé haladva fokozatosan kivilágosodik.

Az ombre hatás létrehozásához több módszert alkalmaznak, a legjobb eredmény a fóliás-tupírozós módszerrel érhető el. Figyelem! A fokozatos színátmenetek létrehozásához mindenképp fordulj fodrász-szakemberhez!

Balayage

A balayage francia eredetű szó, melynek jelentése sepregetés. nade hogyan kapcsólódik mindez a melírozás témájához?

Balayage melírozás esetében a fodrász szabad kézzel, gyors mozdulatokkal húz melírcsíkokat a vendég hajába.

Mivel a tincseket nem választja el egymástól fólia, azok szabadon akár egymáshoz is érhetnek, ez okozza a természetes, napcsókolta hatást.

Peek-a-Boo

A peek-aboo (bújocska) melírozás lényege, hogy a melírcsíkok rejtettek, azaz csak akkor válnak láthatóvá, ha a hajad mozgásban van, vagy ha azt feltűzöd.

Így egyedi színekkel is kísérletezhetsz, amit kedved szerint rejthetsz el vagy mutathatsz meg.

M.A.G.

Forrás:frizura-doktor.hu

Mit gondolsz erről?

Szerző: Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A szemüveg is öltöztet

Lássunk pár szép színes hajat