in

KirályKirály AranyosAranyos SiralmasSiralmas imádomimádom SzörnyűSzörnyű LOLLOL

5 frizura, amit a kerek arcformához találtak ki

A kerek arc nagyon bájos tud lenni, de ha te is ebbe a csoportba tartozol, biztosan tapasztaltad, hogy egyes frizurák jobban, míg mások kevésbé előnyösek számodra. Ez egyébként minden arcforma esetében így van, de szerencsére mindegyikhez megvannak a jól bevált fazonok is! Lássuk, kerek pofi esetében mik közül érdemes választanod!

Az alapszabály

Mivel a kerek arc általában szélesebb is kicsit, ezért a frizurával az a cél, hogy optikailag keskenyítsük – ezért jön szóba minden olyan fazon, ami „hosszítja” a fejformát, és ami az ovális, hosszúkás arcú lányok számára tabu… A titok egyrészt az aszimmetriában, másrészt abban rejlik, hogy ne a járomcsontnál és az állkapocs vonalánál legyen a leghangsúlyosabb a frizura, mert attól szélesebbnek fog tűnni az arcod.

De lássuk, mely fazonok a befutók!

Lob

A lob, vagyis long bob frizura akkor váltja be a hozzá fűzött reményeket kerek arcnál, ha kb. 5 centivel hosszabb, mint az áll vonala.

Így a haj egy láthatatlan vertikális vonalat képez a szemekkel, ezzel csalva picit.

Fontos, hogy ne tűrd a tincseket a füleid mögé, hiszen kiengedve „lecsípnek” a járomcsontból, ezzel is keskenyítve optikailag az arcformád.

Bébifrufru

A frufruval szuperül fel lehet dobni egy frizkót, de nagyon mellé is lehet nyúlni…

Ha te is régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy frufrut vágass, de félsz, hogy nem állna jól, próbáld ki ezt a bébifazont!

Annak köszönhetően, hogy rövid és a homlokod felét láttatja, hosszabbnak fog tűnni az arcod – az tény, hogy ez egy bevállalósabb stílus, de biztosan te leszel a legvagányabb vele a környezetedben!

Hosszú, fokozatos

Ha a hosszú hajkorona híve vagy, akkor is érdemes egy kis csavart vinned a fazonba, amitől keskenyebbnek látszik az arcod.

Vágasd fokozatosra úgy, hogy az áll vonala alatt pár centivel kezdődjenek a rövidebb tincsek – ezzel lefelé irányíthatod a tekinteteket, ami szuper trükk, ha a kerek arcforma ellensúlyozása a cél!

Aszimmetrikus

Minden fazon, amelynél az egyik oldal hosszabb a másiknál, egy olyan „szöget” hoz létre optikailag, ami eltereli a figyelmet az arc kerekségéről.

Itt is fontos, hogy a vágás az áll vonalától lejjebb kezdődjön, és a választék lehetőleg ne legyen túl „mélyen”, inkább a középvonalhoz közelebb helyezd.

Pixie

Tévhit, hogy kerek arc esetében le kell mondanod az extrarövid frizurákról!

Egy pixie fazonnal például kifejezetten bájos és csajos lehet a végeredmény – arra figyelj azonban, hogy ebben is legyen aszimmetria, tehát az egyik oldal mindenképp legyen hosszabb valamivel, mint a másik!

Frufru ennél a fazonnál nem ajánlatos, mert azzal épp az ellenkező hatást érheted el.

Forrás: Bien

Mit gondolsz erről?

Szerző: Marci

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mit gondolnak igazából a férfiak a rövid hajú nőkről

Mutatunk dögös vörös ombre hajszínt