in

5 extrém hosszúhaj-rekord

Akad, aki egy elrontott frizura miatt nem vágatta le soha többé a haját, más azért, mert álmában egy istenség erre utasította, de olyan is, aki direkt azért, mert be akart kerülni a Guinness Rekordok Könyvébe. Ami viszont közös bennük, hogy egyikük kádjának lefolyóját sem szeretnénk látni.

A világ leghosszabb hajú nője

– Throwback Thursday: Xie Qiuping's extraordinary hair locks amazing -Xie Qiuping from China has been growing her hair…

Gepostet von Guinness World Records am Donnerstag, 4. Dezember 2014

A kínai Xie Qiuping 1973-ban, 13 évesen döntötte el, hogy hosszú hajat növeszt. 2004. május 8-án 5.62 méter hosszú hajkoronájával – ami nagyjából egy felnőtt zsiráf magasságának felel meg – hivatalosan ő lett a világ leghosszabb hajú nője. A vonatkozó Guinness-rekordot azóta is ő tartja, igaz, az elmúlt években eltűnt a nyilvánosság elől, így nem tudni, hogy azóta ennél is hosszabb lett a haja, esetleg már rövidebbre vágatta.

„Egyáltalán nem okoz gondot. Megszoktam. De türelem kell hozzá, és egyenesen kell tartania magát annak, akinek ilyen haja van” – fogalmazott egy korábbi nyilatkozatában a nő.

A világ leghosszabb hajú férfija

A világ leghosszabb hajú férfijának Guinness-rekordját hivatalosan jelenleg is egy indiai szerzetes, Swami Pandarasannadhi tartja, aki 7,93 méteres hajával 1949-ben lett rekorder. A 67 éves, szintén indiai Savjibhai Rathwa azonban nála jóval hosszabb, egyes források szerint 15, mások szerint 19 méter hosszú hajjal rendelkezik, amivel jó eséllyel a Föld leghosszabb hajú lakója lehet.

A férfi 12 évesen álmot látott, amiben egy istenség arra utasította, hogy ne vágassa le többé a haját. Azóta nem is tette. Saját bevallása szerint a vegetáriánus táplálkozásnak köszönheti, hogy ilyen egészséges és erős a haja. Kerüli a fűszeres ételeket, és sok gyümölcsöt fogyaszt, ha például megéhezik, van, hogy egyszerűen csak megeszik egy banánt. Minden második nap három órát tölt azzal, hogy megmossa a haját, a szabad levegőn szárítja meg, majd turbánszerűen feltekeri a fejére.

A világ leghosszabb hajú tinije

Az indiai Nilanshi Patelnek 6 éves korában elrontották a frizuráját a fodrásznál, ezek után fogadta meg, hogy soha többé nem vágatja le a haját. 10 év alatt a haja 170,5 centiméter hosszúra nőtt, amivel az akkor 16 éves lány 2018 novemberében hivatalosan bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ leghosszabb hajú tinije.

Patel idén januárban aztán megdöntötte a saját világrekordját, mégpedig immár 190 centiméreres hajhosszal.

A lány hetente egyszer mos hajat, ezek után fél órába telik megszárítani, majd egy órába kifésülni a tincseit. Mindebben az édesanyja van a segítségére, aki egyébként mindig támogatta abban, hogy növessze a haját. Azt mondja, a haja semmiben, még a sportolásban sem zavarja, sőt kabalaként tekint rá. Általában befonva vagy a feje tetején, kontyba tűzve hordja. A hajnövesztéssel a továbbiakban sem szeretne felhagyni, sőt, arra hajt, hogy egy nap megdöntse Xie Qiuping rekordját is és ő legyen a világ leghosszabb hajú nője.

A leghosszabb hajú család

Bár a leghosszabb hajú család rekordjét hivatalosan nem tartják nyilván, az Illinois államban élő Russellék jó eséllyel pályázhatnának rá. Az anya, Tere Lynn Svetlecich Russell egy ritka genetikai rendellenességgel rendelkezik, amit négy lánya is örökölt és bizony sokan akadnak, akik szívesen örökölnének még ilyet. A hajuk ugyanis gyorsabban nő, erősebb és a hajszálaik élettartama is hosszabb az átlagosnál.

Tere Lynn haja 4 éves korára már a csípőjéig ért, életének mindig is része volt az extrém hosszúságú haj és lányai sincsenek ezzel másként, mindannyian lelkesen növesztik a tincseiket. Rendszeresen indulnak lófarok-versenyeken, ahol persze sorra nyerik a díjakat.

A hajápolás napi több órás program a család nőtagjainak életében, hajmosáskor pedig literszám fogy a sampon és a hajkondicionáló.

A legmagasabb kakastaréj

Kazuhiro Watanabe japán dizájner 15 éven át növesztette a haját, mire 1,23 méter hosszú kakastaréjt tudtak formázni belőle, amivel megdöntötte a Guinness-rekordot. A haja leengedve a térdéig ér, a kakastaréj elkészítéséhez pedig egy egész tégely hajzselére és három flakon hajlakkra van szükség.

A férfi elárulta: mindenképp be akart kerülni Guinness Rekordok Könyvébe, eredetileg a legtöbb tabasco szósz elfogyasztásával, végül azonban inkább a hajnövesztés mellett döntött. Az lánya pedig már a fejébe vette, hogy megdönti apja rekordját.

 

Forrás: NLC

Mit gondolsz erről?

Szerző: Marci

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Extrém női frizurák egy kis borotválással

Gyorsan akarsz hosszú hajkoronát